Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Απάντηση σε αυτούς που λένε ότι γνωρίζουν

του Παναγιώτη Ερμείδη*
Με μεγάλη έκπληξη διάβασα την απάντηση του κου Μαυρομάτη για το ξεπούλημα του κάμπινγκ Αγ Τριάδας από το ΤΑΙΠΕΔ. Προσπαθεί να κάνει το άσπρο μαύρο και αντί να απαντήσει γιατί κρύβεται τόσο καιρό, γιατί δεν ενώνει τη φωνή του σε ένα χρόνιο αίτημα της περιοχής, επιτίθεται στην ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ.

Τα ερωτήματα που θέλω να θέσω και δεν είναι φιλολογικά  είναι:
1. Γιατί υπερασπίζεται με τόσο πάθος το ΤΑΙΠΕΔ ο κος Μαυρομάτης? Γιατί δηλώνει τόσο   ξεκάθαρα ότι εναρμονίζεται πλήρως με τις επιλογές των μνημονίων?
2. Μήπως η αντίδραση του δείχνει το δρόμο που θα ακολουθήσει στη συνέχεια  και για τις άλλες εκτάσεις του δήμου και του δημοσίου στην περιοχή (με το να επικαλείται τη μη διεκδίκηση και να συμφωνεί με την πώληση) ?
3. Από πότε η διεκδίκηση γίνεται μόνο για αυτά που έχεις ήδη? Tι είδους αντίληψη είναι αυτή? Έτσι θα διεκδικήσει για το Δήμο χρήματα, σχολεία, πανεπιστήμια, ανάπτυξη?   
4. Πιστεύει ή όχι σε ένα ενιαίο σχεδιασμό για το σύνολο της δημοτικής και δημόσιας περιουσίας, όπου η κάθε δράση θα συμπληρώνει την άλλη?
5. Eπειδή συχνά πυκνά επικαλείται τη γνώση και την εμπειρία του, πως γίνεται να μας λέει ότι στο «σχεδιασμό» του ΤΑΙΠΕΔ είναι το να δώσει 50% στο Δήμο? Mα αυτή είναι υποχρέωση που προκύπτει από την πολεοδόμηση βάσει του  Ν 1337 και την αποδίδουν όλοι οι ιδιοκτήτες. Αυτές  είναι οι επιτυχίες που θα παρουσιάσει?  
6. Γνωρίζει ότι η τεράστια έκταση που υπάρχει στα τσαΐρια Περαιας, έκταση πάνω από 1500 στρέμματα ανήκει ήδη στο ΤΑΙΠΕΔ (ΕΡΤ και Κτηματική )? Γνωρίζει για τις αντίστοιχες εκτάσεις στην Επανομή? Γνωρίζει ότι εάν αυτές οι εκτάσεις  ξεπουληθούν μέσω ΤΑΙΠΕΔ, διαμορφώνουν επικίνδυνες καταστάσεις για την περιοχή (ειδικά καθεστώτα-πρόσβαση στη θάλασσα κλπ) Γνωρίζει  ότι η δημοτική περιουσία απομονώνεται και χάνει μεγάλο μέρος της αξίας της?
7. Γνωρίζει ότι με το «Παρατηρητήριο», και παίρνοντας υπ όψιν την οικονομική κατάσταση του Δήμου, υπάρχει τεράστιος κίνδυνος να βρεθεί στο σφυρί η ακίνητη περιουσία του Δήμου? Πως σκέπτεται να αντιδράσει σε αυτή την πολιτική? Συμφωνώντας με το ξεπούλημα?
8.  Eμείς σαν ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ λέμε να περιέλθει η έκταση αυτή στο  Δήμο. Λέμε ότι πρέπει να διανοιχτεί ο παραλιακός δρόμος. Συμφωνεί η όχι και γιατί?
   Τέλος,  απαντώντας στο σχόλιο του κου Μαυρομάτη θέλω να δηλώσω ότι προτιμώ να είμαι ερασιτέχνης της πολιτικής και ονειροπόλος, παρά επαγγελματίας της πολιτικής και  παντογνώστης θαυματοποιός.

*ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΕΡΜΕΙΔΗΣ ένας από τους επιπόλαιους ερασιτέχνες (κατά Μαυρομάτη), Υποψήφιος δημοτικός  σύμβουλος με τη «Θερμαϊκός-Συμπολιτεία Αλληλεγγύης και Ανατροπής»